Functioneel maar mooi

Het dorpshuis Beneden-leeuwen was toe aan een opknapbeurt. Nu staat er een moderne accomodatie.

De kachel van Deest brandt altijd

Vogelensangh rust nooit, merkten bezoekers van de steenfabriek  gisteren in Deest. Ze voelden de schroeiende hitte van de ringoven.

Oven ligt na een eeuw even stil

De oven van steenfabriek Vogelensangh restaureren is een hele klus. Ook omdat het werk tijdens het werk gewoon door moet gaan.

Steenfabriek Vogelensangh gaat op de schop

DEEST. Het restauratieproject van steenfabriek Vogelensangh in Deest gaat een cruciale fase in. De fabriek bereid zich momenteel voor op een ‘zomercampagne’ vol sloop- en verbouwingswerk en ze gaat qua productiefaciliteiten terug naar het jaar 1970.

Mooier met de jaren

Vanuit het groen op de dijk duikt hij op, de schoorsteen van baksteen van baksteenfabriek Vogelensangh. Bijna honderd jaar oud is ie, maar het is als met sommige mannen: ze worden mooier met de jaren.

Steenbakken met bezieling

Deest, in het Land van Maas en Waal, beschikt over de laatste kolengestookte ringoven van Nederland. Nergens anders worden nog bakstenen met een eigen identiteit en zulke natuurlijke kleurnuances gemaakt. Ambachtelijk handwerk dat niet verloren mag gaan.

Ambacht is hip

Als kind speelden we al tussen de bakstenen op de fabriek. Het centrale punt van ons gezin was dan ook de steenfabriek: Vogelensangh. Mijn vader was veel aan het werk. ‘s Morgens vroeg ging hij de deur uit en ‘s avonds laat kwam hij thuis, ... Lees verder