Om een mooie gesinterde baksteen als eindproduct te krijgen, is het essentieel dat de steen op de juiste temperatuur wordt gebakken.

Voor het maken van een gesinterde baksteen wordt de temperatuur in de steenoven opgehoogd naar ongeveer 1.125 graden Celsius. Onze ervaren kolenstokers zorgen ervoor dat de temperatuur in de ringoven altijd de juiste hoogte heeft.

 Enkele voorbeelden van onze gesinterde bakstenen. Bekijk alle stenen.

Omdat de temperatuur hoger is dan de temperatuur waar een baksteen normaal op wordt gebakken, begint de baksteen min of meer te smelten. Het bijna-smelten van de steen zorgt ervoor dat de steen grijs wordt: zo ontstaat de gesinterde baksteen.

Een gebouw met een unieke uitstraling staat of valt met de juiste stenen

Vaak is alleen een gedeelte van de steen verkleurd, het gedeelte dat het dichtst bij het vuur lag. Een gesinterde baksteen heeft een prachtige uitstraling en is erg duurzaam.

Karakteristieke uitstraling
Een gebouw met een unieke uitstraling staat of valt met de juiste stenen: gesinterde baksteen is tijdloos en doet recht aan uw project. Voor o.a. de Notre Dame te Ubbergen, Landgoed Klarenbeek en het Maagjesbolwerk in Zwolle is gebruik gemaakt van gesinterde bakstenen van Vogelensangh.

Kom zelf bekijken hoe gesinterde bakstenen hun bijzondere kleur krijgen: we leiden u graag rond in onze oude fabriek, waar gesinterde baksteen nog ambachtelijk wordt gemaakt.

Adresgegevens

Een vraag of een opmerking? Wij horen graag van u. Voelt u zich vrij om met ons contact op te nemen.