Van homp klei naar steen

Een ambachtelijke baksteen ontstaat door de klei te drogen en vervolgens te verhitten tot minstens 1000 graden Celsius. In onze steenfabriek worden de stenen vervolgens wel 10 dagen lang door het vuur verhit, waarbij kooltjes dag en nacht door de stookgaten worden gegooid om de juiste temperatuur te handhaven.

De ambachtelijke baksteen die vervolgens uit de ringoven komt, is een duurzame en kleurechte steen, met een prachtige uitstraling.

Ambachtelijke Baksteen voor uw project

Zowel voor het herstel van een antieke gevel als voor een nieuwbouwproject is onze baksteen geschikt. De natuurlijke en authentieke uitstraling van de traditionele steen combineert verrassend goed met ultramoderne materialen. Bovendien zijn onze stenen in allerlei kleuren, schakeringen en afmetingen te produceren.

Bent u benieuwd naar onze stenen in de praktijk? Bekijk dan de verschillende projecten waarbij Vogelensangh-baksteen is gebruikt. U zult zien dat alle stijlen vertegenwoordigd zijn, en dat baksteen veel verschillende gezichten heeft.

Wilt u meer informatie over de ambachtelijke baksteen? Neem contact met ons op.

Slechts enkele van onze stenen ziet u hierboven, bekijk hier alle bakstenen.

Verschillende stenen, één gemene deler

De kleur en afwerking van de ambachtelijke baksteen wordt vooraf bepaald en is afhankelijk van het bouwproject, zo hebben we zowel lichte baksteen en grijze stenen als de ambachtelijke rode baksteen. Onze stenen worden zonder kleurstof geproduceerd en zijn van de hoogste kwaliteit (CE-gemarkeerd).

Hoewel elke ambachtelijke baksteen uniek is, is de kwaliteit de grote constante bij Steenfabriek Vogelensangh. Onze baksteen is daarvan zelf de beste vertegenwoordiger.

Adresgegevens

Een vraag of een opmerking? Wij horen graag van u. Voelt u zich vrij om met ons contact op te nemen.

Stichting Vogelensangh

In 2013 werd Stichting Restauratie en Educatie Steenfabriek Vogelsangh opgericht. Deze stichting heeft als doel om de oude steenfabriek te restaureren en de educatieve waarde ervan uit te dragen. Bezoek de website om alles te lezen over de stichting, de restauratie en de geschiedenis van Steenfabriek Vogelensang

Website van de stichting